Κόβει τα χαμόγελα ο Σόιμπλε: Χθες απλά είχαμε πρόοδο στη διαδικασία

Κόβει τα χαμόγελα ο Σόιμπλε: Χθες απλά είχαμε πρόοδο στη διαδικασία

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διευκρίνισε ότι η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα "δεν χαιρετίζει την πρόοδο στην ουσία των διαπραγματεύσεων, αλλά την πρόοδο στη διαδικασία". Ποιο είναι το παράπονό του από τους Έλληνες υπουργούς

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διευκρίνισε σήμερα, μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους, ότι η χθεσινή δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν χαιρετίζει την πρόοδο στην ουσία των διαπραγματεύσεων, αλλά την πρόοδο στη διαδικασία.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας και θεσμών, ο Β. Σόιμπλε τόνισε ότι έχει σπαταληθεί πολύς χρόνος, χωρίς να έχει γίνει τίποτα.

Παρατήρησε, δε, ότι συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί θέλουν να μιλούν μόνο με υπουργούς και όχι με τεχνικά κλιμάκια.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο που διαπιστώθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση διόρθωσε απλώς ένα πισωγύρισμα.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο εκταμίευσης σε μικρές δόσεις,των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα,ο Β. Σόιμπλε είπε ότι αν το Eurogroup αποφάσιζε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ζητήσει την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομολογία Κορυφής: Αν ξέραμε τότε, όσα ξέρουμε τώρα, θα είχαμε αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει το 2010

Συμφωνία ή δημοψήφισμα;

Eurogroup: Με την επιδερμική αναγνώριση προόδου δεν ανοίγει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για την Ελλάδα

Τα τελεσίγραφα του Eurogroup

Βαρουφάκης: 'Αναζητούμε κοινό τόπο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση'

Βαρουφάκης: Εντός των ημερών η συμφωνία με τους θεσμούς

SHARE:

24Media Network