Κρίσιμη γενική συνέλευση για την Αttika Bank. Σενάρια για ξένο επενδυτή

Κρίσιμη γενική συνέλευση για την Αttika Bank. Σενάρια για ξένο επενδυτή

Η γενική συνέλευση καλείται να επισημοποιήσει τη σημαντική μείωση του ποσοστού του ΤΣΜΕΔΕ με ταυτόχρονη απουσία του πλέον από το μάνατζμεντ

Εν μέσω εντατικών προσπαθειών για την επικείμενη ανακεφαλαιοποίησή της, αέρας εσωτερικής ανανέωσης πνέει στην Attica Bank. Φαίνεται πως στην κρίσιμη αυτή καμπή για την τράπεζα, αναδείχθηκαν μακροχρόνια ζητήματα και αγκυλώσεις, που η νέα διοίκηση αντιμετωπίζει αποφασιστικά και άμεσα.

Η αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία της Τράπεζας ενισχύεται από την πεποίθηση ότι, μαζί με τις προσπάθειες για την ανακεφαλαιοποίησή της, η Τράπεζα υλοποιεί ταυτόχρονα εσωτερικές ανακατατάξεις που θα βελτιώσουν ριζικά την αποδοτικότητα της λειτουργίας της με τραπεζικούς όρους. Τραπεζικά στελέχη εκφράζουν την προσδοκία τους όχι μόνο για την κεφαλαιακή ενίσχυση από σημαντικά επενδυτικά σχήματα, αλλά και για την μελλοντική ενδυνάμωση της θέσης της τράπεζας στον κλάδο, σε αντίθεση με τα εσχατολογικά σενάρια και το έντονο παρασκήνιο που δεν έχει δει ακόμη τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα  πάντα με τραπεζικούς κύκλους, κομβικό σημείο είναι  στην επόμενη προγραμματισμένη γενική συνέλευση να επιδιωχθεί να επικυρωθεί και επίσημα η προφορική συμφωνία για τη δραστική μείωση της συμμετοχής του ποσοστού του Ταμείου των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, απέδιδαν την εμπλοκή που προέκυψε με τους υποψήφιους επενδυτές, στο γεγονός ότι η πλευρά του ταμείου των μηχανικών επιδίωκε να διασφαλίσει ότι παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του θα μειωνόταν, θα εξασφάλιζε ταυτόχρονα ουσιαστικότερη συμμετοχή στο μάνατζμεντ.

Έτσι λοιπόν, η γενική συνέλευση καλείται να επισημοποιήσει τη σημαντική μείωση του ποσοστού του ΤΣΜΕΔΕ με ταυτόχρονη απουσία του πλέον από το μάνατζμεντ.

Οι επόμενες ημέρες επιφυλάσσονται εκπλήξεις και ανατροπές, καθώς σύντομα η τράπεζα θα προβεί σε ρηξικέλευθες τομές στη λειτουργική της διάρθρωση, στα πλαίσια της εναρμόνισής της με τις βέλτιστες πρακτικές και αρχές εταιρικής διακυβέρνησης.

SHARE:

24Media Network