Λαγκάρντ: Η Κύπρος οφείλει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της

Λαγκάρντ: Η Κύπρος οφείλει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της

Υποστήριξη από την Κριστίν Λαγκάρντ για άμβλυνση του βάρους της φορολόγησης των καταθέσεων επί των μικρότερων καταθετών

Η κυπριακή κυβέρνηση "οφείλει τώρα να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της" δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια των εργασιών οικονομικού συνεδρίου στην Φρανκφούρτη, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή της προς την προσπάθεια άμβλυνσης του βάρους της φορολόγησης των καταθέσεων επί των μικρότερων καταθετών.

Υπενθυμίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρετίζει την συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι αυτή η λύση "είναι βιώσιμη και πλήρως χρηματοδοτούμενη" και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για μία "περισσότερο προοδευτική φορολόγηση" των τραπεζικών καταθέσεων ώστε να αμβλυνθεί το βάρος επί των μικρότερων καταθετών.

Η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε επίσης ότι η Κύπρος οφείλει να περιορίσει το μέγεθος του τραπεζικού της τομέα και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή του.

"Ο περιορισμός των τραπεζών στον προσήκον μέγεθός τους και η αναδιάρθρωσή τους με τάξη είναι ένα από τα κεντρικά σημεία της συμφωνίας" του Σαββάτου επί του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, είπε. Η Κύπρος δεσμεύθηκε επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ξέπλυμα χρήματος.

Η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε επίσης ότι το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της εισαγωγής "περισσότερο προοδευτικών ποσοστών" στην έκτακτη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, που πρέπει να αποφέρει 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE: