Λαγκάρντ: Συνεχίζουμε με 'καλή πίστη' τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, στις Βρυξέλλες. 
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τα ζητήματα για το ελληνικό χρέος και τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση (Vid)

Με "καλή πίστη" θα συνεχίσει το ΔΝΤ τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στο Bloomberg η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Λίγο πριν τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως το ΔΝΤ εξακολουθεί να εστιάζει στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, διαπραγματευόμενοι με καλή πίστη.

Όπως είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με δύο στόχους, πρώτον, την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας της χώρας και τη βιωσιμότητα του χρέους της και δεύτερον να εξοπλίσουμε την οικονομία της με την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να είναι ανεξάρτητη. "Αυτοί οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο εάν το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συμφωνήσει σε πιο επιεικείς δημοσιονομικούς στόχους για την Ελλάδα, υπογράμμισε πως "οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαγκάρντ: Αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία

Συνεχίζεται το 'μπρα ντε φερ' Μαξίμου – ΔΝΤ

Μαξίμου απαντά σε Λαγκάρντ

SHARE:

24Media Network