Λαπαβίτσας: Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι είμαστε και εμείς σκληροί

Λαπαβίτσας: Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι είμαστε και εμείς σκληροί

"Σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις", δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Λαπαβίτσας, στο Mega

Για μεγάλη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην γίνει η λεγόμενη "τούμπα", αναφορικά με τις προθέσεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Λαπαβίτσας μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι και σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

"Σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις", τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει μέχρι εκεί που θα αντέξει ο ελληνικός λαός. "Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως οφείλει πρέπει να είναι σκληρή γιατί και ο άλλος είναι σκληρός. Αν ξεκινήσουμε με εκπτώσεις δεν θα πάμε πουθενά. Κι αυτό το λέω και προς την κυβέρνηση και προς αυτούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση - γιατί εγώ δεν εμπλέκομαι άμεσα. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις εδώ", πρόσθεσε σχετικά.

"Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου ο δανειστής όντως δεν κάνει πίσω και τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, βεβαίως δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα που κινείται και αυτός θα αποφασίσει", επεσήμανε, ενώ ερωτηθείς σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα ή εκλογές απάντησε: "Δεν θέλω να πάρω θέση γι΄αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός".

"Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι είμαστε και εμείς σκληροί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος" σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας, ενώ κατέληξε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει ο ελληνικός λαός να ερωτηθεί ευθέως. Εκεί θα τεθούν όλα στο τραπέζι. Και το δημοψήφισμα, και οι εκλογές και ο,τιδήποτε άλλο. "Πρέπει να υπάρξει νέα ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού η οποία να σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει μια γραμμή αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει, και αυτό θέλει ο ελληνικός λαός", υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά πληροφορίες για επιμερισμό του προγράμματος "σε δύο δόσεις", ο κ. Λαπαβίτσας είπε χαρακτηριστικά: "Το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε έχουμε υποπολλαπλάσια. Είναι όλο αποτυχημένο και αυτό είναι άποψη δικιά μου και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι αυτό που πρεσβεύει ο Γ.Βαρουφάκης μεταφέρθηκε λάθος και έγινε ένας θόρυβος που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πιστεύει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network