Λαβράκι ΣΔΟΕ στην Ήπειρο: Πώς "έφαγαν" κοινοτικές επιδοτήσεις 4 εκατ. ευρώ

Λαβράκι ΣΔΟΕ στην Ήπειρο: Πώς "έφαγαν" κοινοτικές επιδοτήσεις 4 εκατ. ευρώ

Με αλλοίωση παραστατικών και υπερκοστολογήσεις, λειτουργούσαν αγροτικοί συνεταιρισμοί εις βάρος ιδιωτών στην Ήπειρο. Τo colpo grosso και το νέο λαβράκι ΣΔΟΕ και στη Μύκονο

Μεγάλο σκάνδαλο κατάχρησης κοινοτικών επιδοτήσεων, ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ στην Ήπειρο φέρεται να έχει εντοπίσει στην η τοπική Διεύθυνση του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 2,758 εκατομμυρίων και 1,187 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα για την κατασκευή ψυκτικών θαλάμων κι άλλα σχετικά έργα για την αποθήκευση των προϊόντων τους.

Οι συνεταιρισμοί ανέθεσαν το έργο σε δύο τεχνικές εταιρείες της Ηπείρου, όμως φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών και υπερκοστολογήσεις, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα των επιδοτήσεων να καταλήγει στις τσέπες των ιδιωτών.

Την ίδια στιγμή, το ΣΔΟΕ φέρεται να εντόπισε ιατρό στη Μύκονο που παρουσίασε αδήλωτα ποσά σε τράπεζες ύψους 900.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία, τη στιγμή που δήλωνε πολύ μικρότερα εισοδήματα.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network