Λουφάκης: Η Βόρεια Μακεδονία γίνεται εμπορικός κόμβος για την Ελλάδα

Λουφάκης: Η Βόρεια Μακεδονία γίνεται εμπορικός κόμβος για την Ελλάδα
Πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας στη Βόρεια Μακεδονία AP

Πρόσθεσε οτι στα θετικά της Συμφωνίας δεν είναι μόνο το γεγονός οτι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν επενδύσεις αλλά ένα πλαίσιο κανόνων που επιτρέπει και στους έλληνες να περνούν τα προιόντα τους στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει θετικά αποτελέσματα για τους επιχειρηματίες όχι μόνο γιατί θα επεκταθούν στη γειτονική χώρα αλλά κυρίως γιατί θα υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων που θα επιτρέπει και να χρησιμοποιούν τους ίδιους δρόμους και δίκτυα για να προωθούν τα προϊόντα τους στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Αυτό τόνισε στο Νews24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος συνδέσμου εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος που συμμετείχε χθες στο επιχειρηματικό φόρους στα Σκόπια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Λουφάκης “ο γείτονας μας είναι πάνω στις εμπορικές μας διαδρομές, πάνω στο δρόμο που μας συνδέει με την κεντρική Ευρώπη”

Για τους επιχειρηματίες που διαφωνούν είπε οτι έχουν κάποιους φόβους τους οποίους ο ίδιος θεωρεί παράλογους. “Δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα αν δεν κάτσουμε να συζητήσουμε, αν υπάρχουν αλληλοκατηγορίες δεν βοηθάμε στο να βρεθεί μια λύση και να μπορέσουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας ειρηνικά” συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Λουφάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία εθνικό θέμα και εξέφρασε την ενόχλησή του γιατί, όπως είπε, “χρησιμοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε για κομματικούς λόγους και αυτό ειναι κακό. Είναι εθνική συμφωνία και έχει λίγη σημασία ποιος θα ωφεληθεί. Εμενα ως επιχειρηματίας δεν με αφορά, με ενδιαφέρουν οι προοπτικές που ανοίγονται”.

Για τους επιχειρηματίες της Βόρειας Μακεδονίας είπε οτι έχουν πολλές προσδοκίες.

“Ελπίζω οτι θα δείξουν και αυτοί μια αυτοσυγκράτηση και θα προσπαθήσουν να τηρούν τη συμφωνία όπως πρέπει, χωρίς κουτοπονηριές, όπως να ξεχνούν να γράφουν το “Βόρεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα