Λουκέτο σε 68.000 επιχειρήσεις μέσα σε 20 μήνες

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων (21, 22 & 23/2/2011) που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.  (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων (21, 22 & 23/2/2011) που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Λουκέτο σε 68.000 επιχειρήσεις μέσα σε 20 μήνες. Προειδοποίηση για δεκάδες χιλιάδες λουκέτα από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ αν συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθείται

Σε περίπου 68.000 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο τους τελευταίους 20 μήνες, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, να προειδοποιεί πως αν συνεχιστεί το ίδιο "μείγμα πολιτικής" θα υπάρξουν 36.000 ακόμα λουκέτα.

Παραθέτοντας τα πρόσφατα παραδείγματα της ΦΑΓΕ και της Coca-Cola, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ,υπογράμμισε την ανάγκη να αντιστραφεί το ρεύμα απομάκρυνσης επιχειρήσεων από την Ελλάδα και μετακίνησης της φορολογητέας βάσης τους σε χώρες του εξωτερικού.

Για τον σκοπό αυτό, όπως εκτίμησε, πρέπει να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα στις επιχειρήσεις, με δεδομένα τα επίπεδα φορολόγησης που υφίστανται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο ζήτημα του κατώτατου μισθού, ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ σχολίασε πως στέκεται στα λόγια του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού πέρα από τα ισχύοντα, δηλαδή τα 586 ευρώ.

Αναφερόμενος, τέλος, στις πρώτες συναντήσεις που είχε ο ίδιο με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αποκάλυψε ότι "μόνο μπουνιές δεν παίζαμε", τονίζοντας μάλιστα πως πρέπει να διευκρινιστεί να εξηγηθεί το πλαίσιο στο οποίο η Ελλάδα ακολούθησε το δρόμο του ΔΝΤ.

SHARE:

24Media Network