Μάρδας: Το μαύρο χρήμα θα φορολογηθεί είτε επιστρέψει, είτε όχι στην Ελλάδα

ΒΟΥΛΗ--ΠΡΟΓΡΑΜΜΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΒΟΥΛΗ--ΠΡΟΓΡΑΜΜΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τη βεβαιότητά του πως θα βρεθεί ο τρόπος να εντοπιστεί και να φορολογηθεί το μαύρο χρήμα που διέφυγε στο εξωτερικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Επτά διαφορετικά υπουργεία θα ριχτούν στην λυσσαλέα μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών και τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής πως πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει το μαύρο χρήμα που διέφυγε στο εξωτερικό και δεν δηλώθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Όπως εξήγησε μάλιστα αυτό θα συμβεί είτε εκείνοι που το έχουν βγάλει σκοπεύουν να το φέρουν ή όχι στην Ελλάδα μετά τη φορολόγησή του.

Επιπλέον, ο κ. Μάρδας αναλύει τον τρόπο που προτίθεται να κινηθεί το υπουργείο για την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών και καπνικών προϊόντων που οδηγεί ετησίως σε απώλειες εσόδων της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ και 800 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα σημειώνει πως εφόσον κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους θα αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός του 2015, ενώ αλλαγές δρομολογούνται στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: Το Βήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network