Market Pass: Ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα οι πληρωμές

Διαβάζεται σε 1'
Στιγμιότυπο από Super Market
Στιγμιότυπο από Super Market ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώνεται η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στο πλαίσιο του Market Pass.

Ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα το απόγευμα η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης σε 2,61 εκατομμύρια πολίτες στο πλαίσιο του Market Pass, για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το σύνολο των ποσών της ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται σε 227 εκατομμύρια ευρώ.

Η καταβολή των ενισχύσεων αφορά στους δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις ένταξης έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023 και σε εκείνους που είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι των οποίων οι φορολογικές δηλώσεις είχαν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το 77,8% των δικαιούχων ή 2,03 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν τις ενισχύσεις μέσω πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και οι υπόλοιποι μέσω χρεωστικής κάρτας.

Για τους δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα αιτηθεί την ένταξη τους, η υποβολή των αιτήσεων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. παραμένει ανοιχτή έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως την 31η Οκτωβρίου, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έως την 5η Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα