Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποια νοικοκυριά “πάνε ταμείο” σήμερα

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποια νοικοκυριά “πάνε ταμείο” σήμερα
Σούπερ Μάρκετ Getty Images/iStockphoto

Η πληρωμή του Market Pass για τους 2,3 εκατ. δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεκινά, αλλά με όσους έχουν επιλέξει την ψηφιακή κάρτα να χρειάζεται να περιμένουν λίγο ακόμη.

Μόνο όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για να λάβουν τα ποσά ενίσχυσης από το Market Pass θα δουν το “χρώμα του χρήματος” σήμερα, με βάση πληροφορίες, καθώς οι υπόλοιποι δικαιούχοι που προτίμησαν την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Βέβαια, τα ποσά που θα πιστωθούν σήμερα θα είναι μειωμένα κατά 20% αλλά θα καλύπτουν το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου. Αντίθετα, όσοι επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν ολόκληρη την ενίσχυση, έως την προσεχή Τετάρτη 8 Μαρτίου, πλην όμως αυτή θα είναι για δύο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 22 έως και 100 ευρώ το μήνα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του υπόχρεου.

Σημειώνεται ότι πάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά εκδήλωσαν ενδιαφέρον την πρώτη εβδομάδα των αιτήσεων Market Pass (21-28 Φεβρουαρίου) στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Από αυτά τα νοικοκυριά που κατέθεσαν αίτηση, με βάση πληροφορίες, 2,3 εκατομμύρια πέρασαν τον “πήχη” των κριτηρίων που ετέθησαν ενώ βέβαια απομένουν και άλλες δύο εβδομάδες για να υποβάλουν αιτήσεις και οι υπόλοιποι.

Αναλυτικά, 650 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό. Για κάθε μήνα δικαιούνται 17,60 – 80 ευρώ, άρα θα πιστωθούν 52,80 μέχρι και 240 ευρώ ο καθένας. Επόμενη πληρωμή θα γίνει μετά τις 3 Μαΐου.

Επίσης προβλέπεται μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα. Θα λάβουν δόσεις δύο μηνών, Φεβρουαρίου και Μαρτίου μαζεμένες, από 44 έως 200 ευρώ.

Χρονολόγιο πληρωμών

Για αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι και τις 15 Μαρτίου, η αντίστοιχη πληρωμή θα γίνει μετά τις 20 Μαρτίου.

Αναλυτικά:

  1. Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023, οπότε και αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καρτών και αποστολής οδηγιών στους δικαιούχους.
  2. Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαρτίου 2023.
  3. Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  4. Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.

Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31 Αυγούστου 2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Περιθώριο για διορθώσεις για λάθη στις αιτήσεις που ως τώρα έκαναν, δεν υπάρχει. Ωστόσο όσοι υποβάλλουν από σήμερα τις αιτήσεις, μπορούν να τις διορθώσουν έως 15 Μαρτίου.

Κατ’ εξαίρεση όμως, αν αίτηση εγκρίθηκε μεν ήδη, αλλά η πληρωμή απορριφθεί από την τράπεζα λάθος αριθμού ΙΒΑΝ ή άλλου προσωπικού στοιχείου, τότε οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδοποίηση να προβούν σε διορθώσεις, μέχρι και τις 2 Μαΐου. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να διορθωθεί και να αλλάξει επιλογή τρόπου πληρωμής που έκαναν, για να πιστωθούν το επίδομα είτε μέσω άυλης κάρτας, είτε απευθείας σε ΙΒΑΝ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα