MarketWatch: 'Η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη, είναι οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα'

Vote for Greek President at the Parliament Plenum. Prokopis Pavlopoulos was elected as the next Greek President, in Athens, on Feb. 18, 2015 /        . , 18 , 2015.
Vote for Greek President at the Parliament Plenum. Prokopis Pavlopoulos was elected as the next Greek President, in Athens, on Feb. 18, 2015 / . , 18 , 2015. PHIL IPPARIS / SOOC

Άρθρο ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη στο MarketWatch. Ο "ροκ σταρ" υπουργός Οικονομικών και ο "διασκεδαστικός" πρωθυπουργός που σπρώχνουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στους μπελάδες

"Ένας υπουργός Οικονομικών, που ποζάρει στο περιοδικό Paris Match, όταν δεν γράφει στο blog του και δεν τουιτάρει. Ένας πρωθυπουργός που διεκδικεί με θυμό αποζημίωση για τα εγκλήματα των Ναζί, ενώ κατακρίνει τους Γερμανούς για το παρελθόν τους. Αυτό το ντουέτο είναι επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, διασκεδάζοντας τα media σε όλον τον κόσμο. Όποιος τους ακολουθεί στο Twitter θα ξέρει, ότι όντως είναι διασκεδαστικοί", γράφει ο Matthew Lynn στο MarketWatch και συνεχίζει:

"Ωστόσο, όσο διασκεδαστικοί κι αν είναι, δεν θα ήθελες αυτοί οι δύο να κρατούν τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος στα χέρια τους. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει. Η Ευρώπη δίνει δείγματα ανάκαμψης, αλλά το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η Ελλάδα".

"Η Ελλάδα είναι μονίμως σε κίνδυνο, εξαιτίας του ερασιτεχνισμού της ελληνικής κυβέρνησης. Κανένα από τα μέλη της δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία ή εξειδίκεση, ενώ δεν είχε ποτέ στην πραγματικότητα κανενός είδους πραγματική δουλειά. Κι αυτό αρχίζει να φαίνεται. Ένα "Grexident" από ατύχημα, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο πιθανό. Κι εννοείται, ότι αυτό θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στη σταθερότητα του διεθνούς οικονομικού συστήματος".

Ο Βαρουφάκης συμπεριφέρεται ως "ροκ σταρ"

"Κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί, ότι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης δεν είναι καλοί διασκέδαση. Για τα δεδομένα των υπουργών Οικονομικών, ο Βαρουφάκης είναι πνευματώδης και έχει μία ικανότητα σαν λέιζερ, να φτάνει στο θέμα αμέσως. Με το δερμάτινο μουφάν του, δεν κάνει εντύπωση που τον φωνάζουν "ροκ σταρ". Το πρόβλημα είναι, ότι αρχίζει και να συμπεριφέρεται έτσι", συνεχίζει ο αρθρογράφος.

"Επέτρεψε στο Paris Match να φωτογραφίσει τον ίδιο και την κοψμή ξανθιά σύζυγό του. Εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης του Esquire. Έχει 345.000 followers στο Twitter. Αυτήν την εβδομάδα, έχει εμπλακεί σε κόντρα για ένα παλιό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται να σηκώνει το μεσαίο του δάχτυλο στη Γερμανία".

Το "παιδιάστικο ξέσπασμα" του Τσίπρα

"Ο Τσίπρας είναι μόλις και μετά βίας καλύτερος. Σε ομιλία του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κατηγόρησε τους Γερμανούς ότι δεν πλήρωσαν τις αποζημιώσεις για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι χρησιμοποίησαν κόλπα, για να μην πληρώσουν για τη ζημία που προκάλεσαν οι Ναζί στη χώρα του. Ήταν ένα παιδιάστικο ξέσπασμα. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν περάσει τα τελευταία 2.000 χρόνια σε μεταξύ τους πολέμους, για τον έναν ή τον άλλον λόγο. Αν το ήθελαν, όλοι οι ηγέτες κρατών θα ζητούσαν πληρωμές από δεκάδες άλλους, για ανάλογες ιστορικές αδικίες. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβάλει σε δημιουργική λύση.

Ενώ ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης στέκονται υπερήφανοι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ή επιδεικνύονται στο Twitter, η Ελλάδα ολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στους μπελάδες. Η συλλογή εσόδων από φόρους έχει καταρρεύσει. Η ανάκαμψη έχει καθυστερήσει και η καλύτερη λύση που έχει σκεφτεί η κυβέρνηση, είναι να βάλει τους τουρίστες να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, συλλαμβάνοντας τους επιτήδιους που αποφεύγουν να πληρώσουν", καταλήγει.

SHARE:

24Media Network