Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, συνομιλεί με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, αριστερά, στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. **
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, συνομιλεί με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, αριστερά, στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** EUROKINISSI

Διαβάστε τα αίτια ματαίωσης της Συνόδου Κορυφής. Προγραμματίζονταν για τις 2 Μαρτίου, με κεντρικό θέμα την χρηματική ενίσχυση της Ελλάδας

Με μία λιτή δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ευρωπαίος αξιωματούχος ανακοίνωσε την ματαίωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο λόγος της ματαίωσης είναι η απροθυμία της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM).

Να σημειωθεί ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης σχεδίαζε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι για τις 2 Μαρτίου, μετά δηλαδή την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

"Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης ματαιώνεται", είναι η ακριβής ανακοίνωση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαφωνούν ανοικτά με την αύξηση των διαθεσίμων κονδυλίων του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των οικονομιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσω της ενοποίησης των δύο μηχανισμών, δηλαδή του EFSF και του ESM ο οποίος προγραμματίζεται να ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο του 2012.

Το Βερολίνο ανθίσταται στις πιέσεις που ασκούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και στην απαίτηση που διατυπώθηκε από πολλές αναδυόμενες οικονομίες στο πλαίσιο της συνάντησης των G20 στο Μεξικό να αυξηθεί το τείχος προστασίας της Ε.Ε.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης ωστόσο, θα διορίσουν έναν πρόεδρο της ευρωζώνης στη διάρκεια της συνόδου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, διευκρίνισε η μια ευρωπαϊκή πηγή. Αναμένεται ότι θα είναι και πάλι ο Ρόμπεϊ.

Επιπλέον, μια σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης "δεν αποκλείεται πριν από το τέλος του Μαρτίου", επέμεινε η ίδια πηγή.

   

SHARE:

24Media Network