Με δανεικά 210 εκατ. ευρώ το ΙΚΑ πλήρωσε τις συντάξεις

Με δανεικά 210 εκατ. ευρώ το ΙΚΑ πλήρωσε τις συντάξεις

Το ΙΚΑ πήρε δάνειο ύψους 210 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου, την επόμενη εβδομάδα, στο τέλος Νοεμβρίου

Δάνειο ύψους 210 εκατ. ευρώ αποφάσισε να λάβει το ΙΚΑ για να μπορέσει να καταβάλλει τις συντάξεις  Δεκεμβρίου, την επόμενη εβδομάδα, στο τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr με απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος, το δάνειο θα προέλθει από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ ΔΕΗ – 100 εκατ. ευρώ), από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ – 70 εκατ. ευρώ) και από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ – 40.εκατ. ευρώ). Το δάνειο θα έχει διάρκεια λίγων ημερών και θα χορηγηθεί από τις 26 Νοεμβρίου, έως τις 2 Δεκεμβρίου. Η διοίκηση του Ιδρύματος αναλαμβάνει την υποχρέωση, εντός των παραπάνω ημερομηνιών να αποπληρώσει το δάνειο έντοκα, σύμφωνα με εκείνο το επιτόκιο που έχει διαμορφωθεί στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απόφαση ελήφθη, παρά την σημαντική βελτίωση των εσόδων του Ταμείου κατά τους προηγούμενους μήνες.

Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εισφορών, αλλά και στην αύξηση της δηλωμένης απασχόλησης από χρόνο σε χρόνο, κατά 3,5% με 4%, όπως αυτή καταγράφεται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Οι συντάξεις που μπαίνουν στην ζώνη κινδύνου για μεγάλες περικοπές

Αλλάζουν από 1η Ιανουαρίου οι τιμές των διοδίων στην Εθνικη Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα