Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με την εγχώρια αγορά να κινείται αντίθετα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών
- 16 Μαΐου 2008 17:35
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με την εγχώρια αγορά να κινείται αντίθετα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Η πτώση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αποκοπή μερισμάτων δεικτοβαρών μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.229,89 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,53%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,97%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο σε ποσοστό 0,75%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 136 έκλεισαν με άνοδο, 87 υποχώρησαν, ενώ η τιμή 59 μετοχών παρέμεινε σταθερή. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 415,424 εκατ. ευρώ.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές : Unibrain+19,37%, Μαθιός Πυρίμαχα+8,33%, Interfish+8,00% και Rilken+6,73%. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σημείωσαν οι μετοχές: Τζιρακιάν(κ) -8,89%, Βιοσώλ(πο) -7,14%, Alsinco-5,35% και Ευρωσυμμετοχές -4,88%.
(Πηγή: ΑΠΕ)