Μέχρι τέλος Μαΐου η πρώτη δήλωση για το τέλος της "πλαστικής σακούλας"

Ηλικιωμένη γυναίκα κρατά στα χέρια της πλαστικές σακούλες
Ηλικιωμένη γυναίκα κρατά στα χέρια της πλαστικές σακούλες EUROKINISSI

Έως το τέλος Μαΐου θα κατατεθεί τελικά η πρώτη δήλωση από τους επιχειρηματίες για το περιβαλλοντικό τέλος της "πλαστικής σακούλας"

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση απόδοσης του τέλους υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαΐου 2018 και όχι έως το τέλος Απριλίου, όπως προβλέπεται στο ως άνω νομοσχέδιο, "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις" όπου ενσωματώθηκε η διάταξη για το συγκεκριμένο τέλος.

Με την διάταξη η οποία θα τροποποιηθεί από 1.1.2018 επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων. Οι υπόχρεοι σε δήλωση περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, υποχρεούνται ανά τρίμηνο και μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου στην απόδοση του τέλους με την υποβολή δήλωσης στην ΑΑΔΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προς κατάργηση τα πλαστικά καλαμάκια και οι μπατονέτες στη Βρετανία

Αν και δεν της φαίνεται, τη ζημιά της την κάνει: Η πλαστική σακούλα περιορίζεται στην καθημερινότητά μας για το καλό όλων μας!

Τι έκαναν οι Έλληνες όλες αυτές τις σακούλες που έπαιρναν από το σούπερ μάρκετ

ADVERTISING

SHARE: