Μεγάλου: Είμαστε έτοιμοι για την πώληση του 27% της Τράπεζας Πειραιώς

Διαβάζεται σε 3'
Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς (φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS ΛΙΑΚΟΣΓΙΑΝΝΗΣ

Με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, είναι εφικτό να πωληθεί όλο το ποσοστό που κατέχει το Ταμείο στην τράπεζα και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή τιμή δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Απόλυτα έτοιμη να συμβάλει στην διάθεση ακόμη και του συνόλου του 27% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα το όφελος για τον μέτοχο, δηλώνει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, τοποθετώντας ωστόσο το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων τον Μάρτιο του 2024 και μετά την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για την τρέχουσα χρήση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, στο περιθώριο εκδήλωσης της τράπεζας, ανέφερε ότι με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, είναι εφικτό να πωληθεί όλο το ποσοστό που κατέχει το Ταμείο στην τράπεζα και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή τιμή, καθώς η τιμή μετοχής σήμερα να είναι πολύ κοντά στο ανώτατο όριο». Μάλιστα ο κ. Μεγάλου υπενθύμισε πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2021 έγινε με την τιμή μετοχής στο 1,15 ευρώ (και με τον ίδιο με σήμερα αριθμό μετοχών) και συμπλήρωσε ότι είναι εφικτό να πωληθεί όλο το ποσοστό αν και η απόφαση ανήκει στο Ταμείο, που κατέχει το 27% της τράπεζας.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία και τις επαφές με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, καθώς τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου αναμένεται να είναι εξίσου εξαιρετικά με το τρίτο τρίμηνο. «Θα περιμένουμε την απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αποεπένδυση και θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου.

Τον Μάρτιο η αποεπένδυση του τΧΣ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΤΧΣ η διαδικασία αποεπένδυσης θα «τρέξει» τον Μάρτιο 2024, και αφού ανακοινωθούν στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023.

Παράλληλα ο κ. Μεγάλου εμφανίστηκε σίγουρος ότι η διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς θα έχει ανάλογη επιτυχία με αυτήν της Εθνικής Τράπεζας και μόλις λάβει την σχετική απόφαση ο μέτοχος όχι μόνο θα βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε το όφελος για το ΤΧΣ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε και στο πρόσφατο placement της Εθνικής Τράπεζας κάνοντας λόγο για good news επισημαίνοντας ιδιαίτερα την παρουσία μεγάλων οίκων κυρίως μακροπρόθεσμου επενδυτικού χαρακτήρια, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία και την διάθεση του 9% των μετοχών της Alpha Bank στην UniCredit.

Μέρισμα 10% για τη χρήση 2023

Ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς εξακολουθεί να βρίσκεται και η διανομή μερίσματος από το κέρδη του 2023 τα οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στην περιοχή των 700 εκατ ευρώ. Κύκλοι της διοίκησης ανέφεραν χθες ότι ο επόπτης έχει δώσει αρχικά την έγκριση του για διανομή συμβολικού μερίσματος που θα αντιστοιχεί στο 10% από τα κέρδη του 2023,. Μάλιστα για το λόγο αυτό η τράπεζα έχει πάρει 10% προβλέψεις στα αποτελέσματα της ανά τρίμηνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα