Μεταφορικές εταιρείες: Φεύγουν από τον Ελαιώνα, μετακομίζουν στη Φυλή

Μεταφορικές εταιρείες: Φεύγουν από τον Ελαιώνα, μετακομίζουν στη Φυλή

Έπεσαν οι υπογραφές για τη δημιουργία Μεταφορικού Κέντρου σε ιδιοκτησία του Δήμου Φυλής, δίπλα στη Χωματερή, ένα έργο προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

Η μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων του Ελαιώνα και η δημιουργία Κέντρου Logistics στη Φυλή αποτελεί έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης ωρίμανσης του έργου, ανάμεσα στο Δήμο Φυλής και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, με βάση σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός ανέφερε ότι σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα έργα στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα θα αλλάξει ο χάρτης των μεταφορών της Χώρας, προς αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και το οποίο, με τη μόχλευση ιδιωτικών επενδύσεων θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. 

«Σήμερα στη Χωματερή γίνεται φύτευση πρασίνου και τοποθετούνται φωτοβολταϊκά, κάτι που θα ωφελήσει πολλαπλά τους δημότες Φυλής, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει δεκαπλασιαστεί», είπε ο υπουργός.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο, στα οφέλη περιλαμβάνεται η μείωση του κόστους μεταφορών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω της χρήσης του σιδηροδρόμου με τον οποίο θα συνδεθεί το νέο Κέντρο Μεταφορών.

Πρόσθεσε ότι στα οφέλη περιλαμβάνεται και η μείωση της κυκλοφορίας των φορτηγών στον Κηφισό, με παράλληλη ανάπτυξη του Ελαιώνα.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, αναφέρθηκε στα τεχνικά στοιχεία του έργου και εστίασε στη σιδηροδρομική σύνδεσή του με το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου, με το λιμάνι του Πειραιά και με το αντίστοιχο Κέντρο Logistics της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Γκόνου και μέσω του οποίου θα συνδεθεί με τα Εμπορευματικά Κέντρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα