Μετακινήσεις και βενζίνη με το σταγονόμετρο

ΟΥΡΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.  (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΟΥΡΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Μέχρι 17 - 18 ευρώ διαθέτουν πλέον οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για να φουλάρουν ρεζερβουάρ τους. Δραματική μείωση μετακινήσεων με I.X. Εκτός ελέγχου πλέον η αύξηση στην τιμή της βενζίνης

Οριστικό τέλος φαίνεται να έχει μπει στην παλιά καλή εποχή που οι καταναλωτές φούλαραν το ντεπόζιτο τους προκαταβολικά για μεγάλα ταξίδια ή για τις εβδομαδιαίες μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Ευάγγελο Κώτσο, μόλις το 10% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων καταφέρνει να διαθέσει πάνω από 50 ευρώ πλέον για το λόγο αυτό.

Όπως είπε, οι καταναλωτές περιορίζουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις τους αλλά και την τροφοδοσία των οχημάτων τους.

"Συνήθως ο μέσος όρος είναι γύρω στα 17-18 ευρώ. Είναι παρά πολλές οι περιπτώσεις καταναλωτών που περιορίζονται στο να βάλουν 3,4,.5 ευρώ. Το ποσοστό των καταναλωτών που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους δεν υπερβαίνει το 8-10%".

Όπως είπε ο κ Κώτσος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές με την οποία θα τους ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση της αγοράς καυσίμων και θα καταθέτει τις απόψεις της για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι τιμές να σταματήσουν να παίρνουν την ανιούσα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού.

Όπως υποστήριξε, "η επιτροπή δεν λειτουργεί σωστά, συνήθως περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών και αυτά που λέει δεν γίνονται πράξη".

Όπως σημείωσε ο κ. Κώτσος οι τιμές της βενζίνης έχουν φθάσει στα υψηλοτέρα από ποτέ επίπεδα, πότε με τη δικαιολογία των υψηλών διεθνών τιμών και πότε λόγω της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα Τετάρτη, η τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά είχε διαμορφωθεί από το 1.74 και φθάνει ακόμα και το 1.85 ευρώ.

"Νομίζουμε ότι οι τιμές που βιώνουμε σήμερα είναι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της αγοράς", επεσήμανε χαρακτηριστικά .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
SHARE:

24Media Network