Μικρότερη δόση: Δεν είναι έκπτωση από την εφορία αλλά υπέρ-είσπραξη

Στιγμιότυπο από την ΔΟΥ Τρικάλων την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Στιγμιότυπο από την ΔΟΥ Τρικάλων την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τις τελευταίες ημέρες, συμψηφίστηκαν 434.944 υπέρ-εισπράξεις, με συμψηφιζόμενο ποσό 22.285.376,44 ευρώ και έγιναν 133.502 συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος

Αν παρακολουθώντας τις οφειλές σας προς την εφορία για δόσεις φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ παρατηρήσετε ότι το ποσό που οφείλεται είναι μικρότερο από το ποσό αυτό που είχε υπολογιστεί αρχικά η εξήγηση δεν είναι ότι οι εφορία κάνει όψιμες εκπτώσεις. Απλώς υπήρξε υπερείσπραξη ή προέκυψε επιστροφή φόρου που συμψηφίστηκε αυτόματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τις τελευταίες ημέρες, συμψηφίστηκαν 434.944 υπέρ-εισπράξεις, με συμψηφιζόμενο ποσό 22.285.376,44 ευρώ και έγιναν 133.502 συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που αφορούσαν σε δηλώσεις που υποβλήθηκαν μεταξύ των ετών 2014-2017, με ποσό συμψηφισμού 18.878.442,52 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των 41.163.818,96 ευρώ συμψηφίστηκε κατά ποσοστό 63% και 24% με οφειλές ΕΝ.Φ.Ι.Α. και φόρου εισοδήματος αντίστοιχα.

Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε μέσω της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους.

 Για να μην πληρώνεται περισσότερο εκ των προτέρων θα πρέπει σε περιόδους υψηλών φορολογικών υποχρεώσεων όπως αυτή που διανύουμε θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά τις οφειλές σας ανεξάρτητα από το αν είναι ληξιπρόθεσμες ή ρυθμισμένες ή πρόκειται για οφειλές που θα πρέπει να πληρωθούν σε μελλοντικό χρονικό διάστημα. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει από την μερίδα του κάθε φορολογούμενου στο Taxisnet και ειδικά στο φάκελο «προσωποποιημένη πληροφόρηση». Εκεί όπου αναγράφονται οι δόσεις των οφειλών από φόρο εισοδήματος ΕΝΦΙΑ καθώς και οι δόσεις κάποιας ρύθμισης παλαιότερων οφειλών θα πρέπει να ελέγχεται το ύψος της κάθε δόσης σε συνάντηση με το αριθμό των δόσεων και το αρχικά καταλογισμένο ποσό πληρωμής. Αν κάποια δόση είναι μικρότερη σημαίνει ότι κάπου είχατε πληρώσει περισσότερο, η υπέρ-είσπραξη εντοπίστηκε και συμψηφίστηκε με τις οφειλές σας και γι αυτό οφείλεται ακριβώς αυτό το ποσό που αναγράφεται στην μερίδα σας.

SHARE:

24Media Network