Μοσκοβισί: Στόχος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η 22α Μαΐου

European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici speaks on the second day of the annual meeting of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, Tuesday, Jan. 17, 2017. (AP Photo/Michel Euler)
European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici speaks on the second day of the annual meeting of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, Tuesday, Jan. 17, 2017. (AP Photo/Michel Euler) AP

Αισιοδοξία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στα τέλη Μαΐου εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί. Ποιο είναι το μήνυμά του για τη χρονιά που διανύουμε

Την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε την Πέμπτη ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας σε εκδήλωση του Peterson Institute for International Economics στη Ουάσινγκτον, με τίτλο «Europe's Pivotal Year».

«Παροτρύνω όλους να μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε σύντομα την δεύτερη αξιολόγηση ώστε να υπάρξει εκταμίευση της δόσης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Είμαι αισιόδοξος. Ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 22 Μαΐου» είπε ο Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος είπε ότι το μήνυμά του για φέτος είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποφασιστικά οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών στην ευρωζώνη.

ADVERTISING

«Για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η κρίση, προβλέπουμε ανάπτυξη σε όλες τις χώρες-μέλη για τη διάρκεια του τριετούς μας ορίζοντα,» πρόσθεσε.

Ελπίδα για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα από τον Ρέγκλινγκ

Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, εξέφρασε την ελπίδα, ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα του ΔΝΤ», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «ένα θέμα σε εξέλιξη». Πρόσθεσε ότι είμαστε στα μέσα του τρίτου προγράμματος, από το οποίο η Ελλάδα έχει λάβει 31 δισ. ευρώ από τον ESM.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε επίσης αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επικείμενων προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου απάντησε ότι «δεν αναμένω κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον» προσθέτοντας επίσης ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο.

(Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρέγκλινγκ: Ελπίζω σε παράλληλο πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network