Μπόνους από το ΙΚΑ σε όσους παρέμειναν στη ρύθμιση Νέα Αρχή

ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ από ΑΜΕΑ-Τους αύξησαν την συμμετοχή στα τεχνητά μέλη.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ από ΑΜΕΑ-Τους αύξησαν την συμμετοχή στα τεχνητά μέλη.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Τι κερδίζουν 11.000 οφειλέτες που επέλεξαν να παραμείνουν στη ρύθμιση της Νέας Αρχής και να μην μεταβούν στη νέα ρύθμιση των 72 ή 100 δόσεων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από το ΙΚΑ ο επανυπολογισμός των ρυθμισμένων οφειλών σύμφωνα με το  dikaiologitika.gr, για τους 11.000 οφειλέτες που επέλεξαν να παραμείνουν στη ρύθμιση της Νέας Αρχής και να μην μεταβούν στη νέα ρύθμιση των 72 και, υπό προϋποθέσεις, των 100 δόσεων.

Για τους συγκεκριμένους οφειλέτες, το συνολικό ύψος της αρχικής οφειλής επανυπολογίστηκε με 4,56% επιτόκιο. Επίσης, εφαρμόστηκε αναδρομικά, επιπλέον έκπτωση 20%, επί των προσαυξήσεων, των τελών καθυστέρησης και των επιβαρύνσεων.

Από το νέο ποσό που προέκυψε, αφαιρέθηκαν οι δόσεις που είχαν ήδη καταβληθεί και καθορίστηκαν εκ νέου οι υπολειπόμενες δόσεις. Διαπιστώθηκε έτσι, ότι σε 750 περιπτώσεις, υπήρξε εξόφληση της οφειλής, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2015.

Συγκεκριμένα, το ύψος της αρχικά ενταχθείσας οφειλής επανυπολογίστηκε με επιτόκιο 4,56% και εφαρμόστηκαν αναδρομικά οι μεγαλύτερες εκπτώσεις του Ν. 4305/2014 επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και επιβαρύνσεων, με επιπλέον έκπτωση κατά 20%. Από το ποσό της οφειλής που προέκυψε, αφαιρέθηκαν οι δόσεις που είχαν ήδη καταβληθεί κι έγινε ανακαθορισμός του ποσού των υπολειπόμενων δόσεων.

Μάλιστα, σε 750 περιπτώσεις, ο επανυπολογισμός οδήγησε σε εξόφληση της οφειλής, η οποία, χωρίς τα ευεργετήματα θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2015. Βέβαια, τα πρώτα στοιχεία που φθάνουν στη νέα ηγεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης για την πορεία των εσόδων από ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι άκρως ανησυχητικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο, τα έσοδα του ΙΚΑ από τις ρυθμίσεις των οφειλών μειώθηκαν στα 76 εκατ. ευρώ από 94 εκατ. ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2014, όταν μάλιστα ίσχυε μόνο η ρύθμιση των 48 δόσεων («Νέα Αρχή»). Αντίστοιχη μείωση της τάξης του 8% κατέγραψαν τον προηγούμενο μήνα και τα έσοδα του ΟΑΕΕ.

Διαβάστε ακόμα στα dikaiologitika.gr:

- Τον Μάρτιο η πρώτη δόση του ΟΓΑ για το επίδομα τέκνων 2015

- Το ΕΤΕΑ έκοψε τις επικουρικές συντάξεις και οι συνταξιούχοι «ψαχνόντουσαν»

SHARE:

24Media Network