“Μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα για το PSI”

“Μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα για το PSI”
ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ) Icon

Διαβάστε στο NEWS 247 τι είπε ο Ευ. Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times

Τη πεποίθηση ότι μπορεί να γεφυρωθεί η διαφορά  στην υπόθεση του PSI εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους Financial Times.

“Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να γεφυρώσουμε τη διαφορά”, είπε και τόνισε ότι παραμένει δεσμευμένος και βέβαιος ότι θα επικρατήσει ο κοινός νους, διότι η πρωτοβουλία αυτή είναι κοινού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τους ιδιώτες πιστωτές της και για όλους τους θεσμικούς εταίρους της.

“Θέλουμε να δούμε να επανακάμπτεται η εμπιστοσύνη, να αλλάξει η ψυχολογία ώστε οι καταθέσεις να επιστρέψουν και να αυξηθεί η ρευστότητα”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οι τράπεζες θα χρειαστούν 40 δισ ευρώ από τα 130 δισ. που προβλέπονται στη νέα δανειακή σύμβαση.

“Το ποσό αυτό θα αρκούσε, κατά την άποψή μου, για να καλύψει τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος”, εκτίμησε.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις εισφορές κεφαλαίου που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως μέσο για την την εθνικοποίηση αφερέγγυων τραπεζών.

“Θέλουμε να τους βοηθήσουμε και όχι να τους διοικήσουμε”, είπε τονίζοντας ότι θα παραμείνουν υπό ιδιωτική διαχείριση (μετά την ανακεφαλαιοποίηση), και θα επιβλέπονται από μια ανεξάρτητη αρχή.

Σημειώνεται πως τη Παρασκευή ο Λ. Παπαδήμος τόνισε πως η διαπραγμάτευση για το PSI παραμένει ανοικτή και συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Μάλιστα είπε πως προσδοκά πρωτογενές πλεόνασμα το 2012.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα