Νέα υποχώρηση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου

Ελληνική οικονομία
Ελληνική οικονομία EUROKINISSI

Χαμηλότερα και από το 3.7% έπεσε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Τι γίνεται με τα γερμανικά και τα αγγλικά.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο 3,647% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο ενός και πλέον έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων ήταν σήμερα σε τροχιά να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξησή τους για ένα και πλέον έτος, αντανακλώντας τη μείωση της ανησυχίας για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις ελπίδες για αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο στο τέταρτο τρίμηνο, μειώνοντας τους φόβους ότι μπορεί να επίκειται μία ύφεση. Η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα της Κίνας συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία.

Επιπλέον, οι εξελίξεις στη Βρετανία φαίνεται να έχουν άρει την άμεση απειλή μίας άτακτης εξόδου της χώρας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου. Αυτό προκάλεσε πωλήσεις των βρετανικών ομολόγων και με τη σειρά του επηρέασε αρνητικά τα ομόλογα, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, άλλων αναπτυγμένων αγορών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ομόλογα
SHARE:

24Media Network