Νέο ραντεβού με τους θεσμούς

Negotiation of the government with the technical teams on the second review of the third bailout program at the Hilton Hotel, Athens, Greece on February 28, 2017. /   -         Hilton, , 28  2017.
Negotiation of the government with the technical teams on the second review of the third bailout program at the Hilton Hotel, Athens, Greece on February 28, 2017. / - Hilton, , 28 2017. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Με την καθαρογραφή των κειμένων της συμφωνίας προχωρά ένα ακόμη τετ α τετ με τους θεσμούς. Η συνάντηση της Κυριακής αντί του αρχικού προγραμματισμού για τις 13.00 ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00

Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν τελικά οι νέες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών -αντί του αρχικού προγραμματισμού για τις 13:00- καθώς καθαρογράφονται τα κείμενα της συμφωνίας.

Σήμερα στις 2.00 μετά τα ξημερώματα, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «τελειώσαμε όλους τους φακέλους και δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα θα συζητήσουμε τα κείμενα όπου έχουμε διαφορά».

Μάλιστα όπως πρόσθεσε «μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι θεσμοί θα έχουν καθαρογράψει τα κείμενα στα οποία καταλήξαμε. Θα οριστικοποιήσουν τα σημεία που υπάρχουν συμφωνίες συμβιβασμοί και τα σημεία που υπάρχουν διαφωνίες. Από εκεί θα ξεκινήσουμε να συζητάμε» τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση όλων των θεμάτων που περιλαμβάνουν τα προσχέδια μνημονίων από ΔΝΤ και ΕΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν κλείσει οριστικά, η μείωση του αφορολόγητου για το 2020 και τα θέματα της ενέργειας, της υγείας και της παιδείας και θα ενταχθούν στα κείμενα στην τελική τους μορφή.

Ωστόσο την Κυριακή, άνοιξε η συζήτηση για το δημόσιο τομέα, το πρόγραμμα της μόνιμης κινητικότητας της αξιολόγησης, αλλά και το μισθολογικό κονδύλι του δημοσίου, παρουσία και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε αυτό το θέμα υπήρξαν διαφορές, οι οποίες θα πρέπει να εξομαλυνθούν, πριν επέλθει η συμφωνία.

Οι διαφωνίες

Στις σοβαρές διαφωνίες μπορούν να καταγραφούν ακόμα:

Το πλαφόν του 22% στην μείωση των κύριων συντάξεων που επιθυμεί το οικονομικό επιτελείο για την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ το 2019.

Η επιτάχυνση, που επιβάλλουν οι δανειστές στη λειτουργία του υπερταμείου των αποκρατικοποιήσεων με τη δημιουργία άμεσα του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας.

Στις αποκρατικοποιήσεις, πρόβλημα έχει η σύμβαση παραχώρησης διαχείρισης της Εγνατίας Οδού, αφού καθυστερεί η λύση των πρόσθετων σταθμών διοδίων.

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό υπάρχει ακόμη πρόβλημα με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων λειτουργών, αφού το σύστημα απονομής της, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους δανειστές ταχύτερο και πιο ευέλικτο.

Φωτό: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλείνουν οι εκκρεμότητες

SHARE:

24Media Network