Νέο τσεκούρωμα των επικουρικών συντάξεων

Στιγμιότυπο απο την συγκέντρωση των Συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά,σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008   ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Στιγμιότυπο απο την συγκέντρωση των Συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά,σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Τρίτο κατά σειρά "ψαλίδι" στις επικουρικές συντάξεις με τον νέο χρόνο. Η μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία διαρκώς μεγαλώνει, με τους μεγαλοοφειλέτες να υπολογίζονται σε περισσότερους από 10.000

"Ποδαρικό" με μειώσεις της τάξεως του 25% στις επικουρικές συντάξεις, σε μία περίοδο που τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αρχίσει να ξεμένουν από πόρους.

Η νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ωστόσο πως θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/12. Αυτή, όπως σημειώνει "Το Βήμα" θα είναι το τρίτο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις.

Η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, που αυξάνει τη μαύρη τρύπα στα ταμεία, θα τεθούν επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρηματίες που χρωστάνε περισσότερα από 150.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με αυτόφωρο, με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον αριθμό των μεγαλοοφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία σε περισσότερους από 10.000.

Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει εκδώσει εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί από τις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις την "άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό". 

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την επιβολή έμμεσων φόρων σε είδη και υπηρεσίες προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πόσο θα "κουρευτούν" οι επικουρικές συντάξεις

Νέες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ

Συντάξεις με δανεικά

SHARE:

24Media Network