Νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα. Μέχρι τις 10 Ιουνίου το βοήθημα σε 160.000 πολίτες

Νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα. Μέχρι τις 10 Ιουνίου το βοήθημα σε 160.000 πολίτες

Η αλλαγή των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα και οι νέοι άνεργοι δικαιούχοι, θα απασχολήσουν την αρμόδια επιτροπή στη συνεδρίαση της Τρίτης. Όσα πρέπει να ξέρετε

Οι νέοι άνεργοι δικαιούχοι και η αλλαγή των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα, αναμένεται να εξεταστούν σε ακόμα μία σύσκεψη που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης (03/06). Η σύσκεψη θα γίνει στο Γενικο Λογιστήριο του Κράτους στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης.

Την Τρίτη εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που εκπονεί το σχεδιασμό για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος , ώστε να αξιολογήσει εκ νέου τα κριτήρια που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι έως τις 30/5 για το κοινωνικό μέρισμα είχαν εγκριθεί περίπου 100.000 νέες αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν περί τα 60 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε Α' και Β΄ φάση συνολικά το ποσό αγγίζει τα περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κονδύλι για το κοινωνικό μέρισμα που θα διατεθεί σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι 450 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη "δεξαμενή" των νέων δικαιούχων είναι οι περίπου 750.000 νέοι άνεργοι του 2013, ενώ η δεύτερη θα είναι όσοι έπεσαν κάτω από τα εισοδηματικά όρια του 2013.

Περίπου 160.000 άτομα θα πάρουν μέχρι τις 10 Ιουνίου το κοινωνικό μέρισμα. Όπως ανέφερε η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου, σε αυτούς τους ανθρώπους θα δοθούν συνολικά περίπου 106 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα περίπου 820.000 άτομα.

Διαβάστε ακόμη στο dikaiologitika.gr

Για ποιους είναι αργία η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 2014

ΟΑΕΔ: Προσωρινά αποτελέσματα και ηλεκτρονική ένσταση για τις κατασκηνώσεις

SHARE:

24Media Network