Ντάισελμπλουμ: Τα μεγάλα ζητήματα, έχουν επιλυθεί

Ντάισελμπλουμ: Τα μεγάλα ζητήματα, έχουν επιλυθεί

"Έχουμε συμφωνία. Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup. Τη συμφωνία χαιρέτισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί

Την επίτευξη συμφωνίας στα «βασικά στοιχεία» του πακέτου μεταρρυμίσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας.

“Τα μεγάλα ζητήματα, έχουν επιλυθεί”, τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα θα επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό», προκειμένου να επιτύχουν μια «ολοκληρωμένη τεχνική συμφωνία».

Μοσκοβισί: “Ισορροπημένη” η συμφωνία επί της αρχής

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Eurogroup που διεξήχθη στη Βαλέτα της Μάλτας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως η συμφωνία επί της αρχής ήρθε μετά από μήνες «δύσκολων διαπραγματεύσεων» και την εντατικοποιησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και ώρες.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη» καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση

πηγή φωτογραφίας: AP/ Virginia Mayo     

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα