Ο κορονοϊός χτυπά τις γερμανικές επιχειρήσεις

Ο κορονοϊός χτυπά τις γερμανικές επιχειρήσεις
Δύο άνδρες περιμένουν σε στάση στη Γερμανία AP

Οι επιπτώσεις στην οικονομία της Γερμανίας έχουν ήδη εμφανιστεί με πάνω από το 50% αυτών να παρουσιάζουν μεγάλη ύφεση. Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει κυρίως τον τουριστικό κλάδο.

Περίπου το 56% των γερμανικών επιχειρήσεων υφίστανται αρνητικές επιπτώσεις από την επιδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, με τους κλάδους του τουρισμού και των ξενοδοχείων να πλήττονται περισσότερο.

Οι φόβοι για ύφεση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχουν αυξηθεί μετά την εμφάνιση του κορονοϊού και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι οι εξαγωγικού προσανατολισμού κλάδοι θα έχουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Περίπου το 63% των επιχειρήσεων στον μεταποιητικό τομέα είπαν ότι επηρεάζονται αρνητικά, με τις περισσότερες να επικαλούνται ως λόγο τις ακυρώσεις ή τις αναβολές επιχειρηματικών ταξιδιών. Περίπου οι μισές εξ αυτών ανέφεραν προβλήματα με τις πρώτες ύλες ή τα εξαρτήματα.

Περίπου οι μισές από τις επιχειρήσεις στον κλάδο υπηρεσιών είπαν ότι έχουν πληγεί κυρίως λόγω της μείωσης στη ζήτηση και της ακύρωσης κρατήσεων, εκθέσεων και συνεδρίων.

Περίπου το 96% των επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα και το 79% των εταιριών στον κλάδο των ξενοδοχείων έχουν επηρεαστεί. Σύμφωνα με το Ifo, το 63% των εταιριών στο εμπορικό τομέα πλήττονται, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στις προμήθειες και της χαμηλότερης ζήτησης. Στην έρευνα του Ifo συμμετείχαν σχεδόν 3.400 επιχειρήσεις.

Η Γερμανία έχει ανακοινώσει 1.567 κρούσματα και τρεις θανάτους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα