Ο Ντάισελμπλουμ διευρύνει το χάσμα με την ελληνική κυβέρνηση: "Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EUROGROUP Γ. ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ (PHASMA/M.KARAGIANNIS)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EUROGROUP Γ. ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ (PHASMA/M.KARAGIANNIS) PHASMA

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup για το ενδεχόμενο συμφωνίας βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, κατά την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος

Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής του δήλωσε:

«Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές».

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι την Πέμπτη στο Eurogroup Working Group (EWG) δεν υπήρξε σύγκλιση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτό να συμβεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος, "είναι κάτι που το οφείλουμε για το συμφέρον όλων και για την Ελλάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι αυτό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σόιμπλε πήρε (ξανά) το όπλο του: Δεν γίνεται να λέμε δεν τηρώ τις δεσμεύσεις, αλλά θέλω λεφτά

Μήνυμα από τη Γερμανία: Περιμένουμε την πρόταση της Ελλάδας μέχρι το Eurogroup

SHARE:

24Media Network