Ο Βαρουφάκης στο CNN: Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Ο Βαρουφάκης στο CNN: Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Αναλυτικά η συνέντευξη του νέου ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Βαρουφάκη στο CNN. "Όχι" στο κούρεμα σε ιδιώτες δανειστές, "ναι" στην παραμονή στο ευρώ, είπε μεταξύ άλλων (Vid)

"Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μείνει στο ευρώ" δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο CNN.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι με τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει η Ε.Ε. την κρίση του ευρώ από το 2010 όλοι είναι χαμένοι και αυτό που θα ζητήσει η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι "να συνδεθεί η αποπληρωμή του χρέους με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας" και επίσης να συζητηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ώστε η χώρα να μη βρεθεί ξανά στη θέση που βρέθηκε το 2009.

Είπε επίσης, ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ανάλογη με τις κρίσεις στην Αργεντινή ή στο Μεξικό, καθώς η χώρα μας είναι στο ευρώ και ουσιαστικά δεν μπορεί να ακολουθήσει δική της νομισματική πολιτική.

Τι είπε ο Γ. Βαρουφάκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών

Τόνισε ιδιαίτερα ότι "δεν θα υπάρξει κούρεμα για τους ιδιώτες δανειστές" αλλά στόχος είναι να πειστούν οι θεσμικοί επενδυτές να συμμετάσχουν σε αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να πληρώσει τα δανεικά της.

"Ο πιο λογικός όρος αποπληρωμής σε μια τέτοια περίπτωση, προβλέπει ότι τα χρήματα που θα καλείται να δίνει η επιχείρηση στην τράπεζα για να ξεπληρώσει το χρέος της, θα σχετίζονται και με τα έσοδά της. Αυτό θέλουμε να προτείνουμε στις χώρες της Ευρώπης, καθώς επίσης και να πούμε στους εταίρους μας, ότι απαιτούνται τέτοιες μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν στην Ελλάδα ότι όταν θα ξεπεράσει την κρίση, δεν θα βρεθεί ξανά στη θέση που βρέθηκε το 2009", τόνισε αρχικά ο νέος υπουργός Οικονομικών και κληθείς να σχολιάσει τις κινδυνολογίες περί εξόδου από την Ευρωζώνη, είπε χαρακτηριστικά:

"Η Ελλάδα είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο ότι προτίθεται να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Μνημονεύω την επιτυχία των Eagles Hotel California. Μπορείς να κάνεις τσεκ-άουτ ό,τι ώρα θες, αλλά δεν μπορείς ποτέ να φύγεις".

"Αν βγαίναμε από την ευρωζώνη, θα βλέπαμε ένα φαινόμενο - ντόμινο, που δεν θα έκανε καλό ούτε στη χώρα μας, ούτε στην ίδια την Ευρωζώνη. Ούτε καλά καλά στην παγκόσμια οικονομία", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας μέσα από 10 ατάκες

Βαρουφάκης: Μέσω blog η ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Τα πρόσωπα σε κάθε υπουργείο

SHARE:

24Media Network