ΟΑΕΔ: Πληρώνει ενοίκιο 21.000€ το μήνα, ενώ έχει ιδιόκτητο ακίνητο σε απόσταση 300 μέτρων!

Ξεκίνησε την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015. Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.09.2014 έως την 31.08.2015 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ξεκίνησε την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015. Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.09.2014 έως την 31.08.2015 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο ΟΑΕΔ πληρώνει 21.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο για να στεγάζει τις υπηρεσίες του στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει σε απόσταση 300 μέτρων, ιδιόκτητο κτίριο, που δεν αξιοποιεί

Ο λόγος για τον ΟΑΕΔ και ειδικά για το Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, το οποίο κοστίζει τουλάχιστον 252.000 ευρώ τον χρόνο. Και όμως σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, βρίσκεται το κτίριο του πρώην ΟΕΚ, επί της οδού Σολωμού 60 και Πατησίων, που δεν αξιοποιείται.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ. ΟΕΕ - τ. ΟΕΚ «το κτίριο αυτό είναι απολύτως έτοιμο για δημόσια χρήση εξυπηρέτησης κοινού, με προσβάσεις για ΑΜΕΑ, γκισέδες, δικτύωση Η/Υ, γραφειακό εξοπλισμό, καθώς επίσης και με τα απαραίτητα μηχανήματα έκδοσης προτεραιότητας κοινού».

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θεωρούν ότι εάν η διοίκηση αξιοποιούσε αυτό το κτίριο θα κατάφερνε να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη παιδαγωγών με 11άμηνες συμβάσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 700 παιδιά...

Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με τα  dikaiologitika.gr, ότι ο Σύλλογος επισημαίνει πως σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε «ενοικιαζόμενα κτίρια με υπόγεια και πατάρια, τα οποία έχουν μειωμένες συνθήκες ασφαλείας και ελάχιστους χώρους αναμονής των πολιτών». Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο ΔΣ του ΟΑΕΔ με σχετικές αποφάσεις του τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρήσει αρκετά ιδιόκτητα κτίριά του σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, ΣΕΠΕ, Πρόνοια, ΟΑΕΕ κτλ, με την υποχρέωση όμως οι υπηρεσίες αυτές να πληρώνουν όλα τα λειτουργικά έξοδα που προκύπτουν από την χρήση των παραχωρούμενων χώρων.

Αντί όμως οι υπηρεσίες αυτές να τηρήσουν όλα αυτά που έχουν υπογράψει, δεν πληρώνουν τους σχετικούς λογαριασμούς, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο ΟΑΕΔ να χρεώνεται όλα αυτά τα έξοδα που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον σκοπό λειτουργίας του και τις υποχρεώσεις του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ DIKAIOLOGITIKA:

Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο ΕΝΦΙΑ – Αναλυτικοί πίνακες με παραδείγματα
Δραματική μείωση στις προσλήψεις εποχικών σε δήμους και περιφέρειες για το 2016
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network