Οι 110 ημέρες δεν είναι αρκετές. Γιατί η απόσταση κυβέρνησης - δανειστών μεγαλώνει

Οι 110 ημέρες δεν είναι αρκετές. Γιατί η απόσταση κυβέρνησης - δανειστών μεγαλώνει

Νέο άρθρο - παρέμβαση του Bloomberg για το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Που ποντάρουν περισσότερο αναλυτές της JPMorgan: Grexit ή τρίτο πακέτο διάσωσης;

"Μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές της φαντάζει απίθανη", αναφέρει άρθρο που δημοσιεύεται στο πρακτορείο Bloomberg, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist.

Περισσότερες από 110 ημέρες συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες του άρθρου, δεν στάθηκαν ικανές για να υπάρξει μια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει περαιτέρω χρήματα από το πακέτο διάσωσης της χώρας.

"Η τελική ανάλυση είναι ότι η πίεση που δέχεται η ελληνική πλευρά, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία, αυξάνεται", δηλώνουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase, Malcolm Barr και David Mackie, σε memo προς τους πελάτες τους. "Οι πιέσεις στην ρευστότητα της κυβέρνησης, οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό χρονοδιάγραμμα - όλα αυτά συγκλίνουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.  Σε αυτό το σημείο κάποιου είδους συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος τελειώνει", αναφέρουν.

"Νομίζω ότι μια τρίτη συμφωνία είναι απλά απαραίτητη, και δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί" δηλώνει από την πλευρά του ο Carsten Brzeski -επικεφαλής οικονομολόγος της ING Germany- στο Bloomberg. "Θα είναι ή ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ή ένα Grexit", λέει, και προσθέτει: "δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέση λύση".

Περισσότερες συζητήσεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου που δεν θέλησε να κατονομαστεί, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, θα συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρει το Bloomberg.

Παράλληλα, επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Eurogroup στις 21 Μαΐου στη Ρίγα της Λετονίας, θα αναφερθεί στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network