Οι αγορές “πανηγυρίζουν” για τη νίκη του Μπολσονάρο

Οι αγορές “πανηγυρίζουν” για τη νίκη του Μπολσονάρο
Yποστηρικτές του Μπολσονάρο πανηγυρίζουν τη νίκη του AP

Η διαφαινόμενη εκλογή του Ζάιρ Μπολσονάρο στην προεδρία της Βραζιλίας φέρνει σαφή και έκδηλη ικανοποίηση στις αγορές του χρήματος στη Λατινική Αμερική.

Η άνετη επικράτηση του Ζάιρ Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας έγινε δεκτή με…ενθουσιασμό από τις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Παράδοξο;

Μάλλον όχι, αν σκεφτεί κανείς ότι οι αγορές κοιτούν το συμφέρον τους. Ετσι λοιπόν το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο, το μεγαλύτερο στη Λατινική Αμερική, άνοιξε με μία εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 6,06%

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι οι αγορές εμπιστεύονται τον τρόπο που θα πολιτευτεί ο Μπολσονάρο, εφόσον επικρατήσει και στο δεύτερο γύρο, στα θέματα της οικονομίας.

Επίσης κατά το άνοιγμα έπεσε και η αξία του δολαρίου ως προς το τοπικό νόμισμα, δείγμα και αυτό της εμπιστοσύνης των αγορών στον ακροδεξιό υποψήφιο.

Ισως να μην είναι τυχαίο ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Μπολσονάρο, ο Πάουλο Γκέντες είναι σφόδρα νεοφιλελεύθερος και έχει σπουδάσει στην οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα