Οι Γερμανοί τουρίστες "ψηφίζουν" ξανά Ελλάδα

Τουρίστες και Αθηναίοι περπατούν στην πλατεία στο Μοναστηράκι, Αθήνα, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012. .ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Οι Γερμανοί τουρίστες ξανάρχονται ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί τουρίστες δείχνουν να συμπεριλαμβάνουν και πάλι την Ελλάδα μέσα στους κύριους ταξιδιωτικούς προορισμούς τους για το φετινό καλοκαίρι

Αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα βλέπουν οι γερμανικοί tour operators, έπειτα και από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

"Έπειτα από τη νίκη των μετριοπαθών κομμάτων, περιμένουμε ότι ο αριθμός των κρατήσεων θα αυξηθεί", δηλώνει στο Reuters ο επικεφαλής της "Alltours", Willi Verhuven.

Τον περασμένο μήνα, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρίες στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο, καθώς οι σκηνές βίας από το κέντρο της Αθήνας και τα δημοσιεύματα για κλίμα επιθετικότητας απέναντι σε Γερμανούς ώθησαν τους τουρίστες σε ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία.

Οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρίες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μείωσαν τις τιμές τους κατά 30% προκειμένου να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες στις ελληνικές παραλίες.

Η "Alltours", που είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος tour operator στη Γερμανία, διαπιστώνει αύξηση των κρατήσεων κατά 13% στο πρώτο μισό του Ιουνίου.

Εκπρόσωπος της "Thomas Cook" δήλωσε στο Reuters ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ένα βήμα προς τη σταθεροποίηση και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Η "TUI Germany" κάνει λόγο για βελτίωση του κλίματος κάθε εβδομάδα που περνά, αν και σημειώνει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα εμφανίζουν διψήφια μείωση.

"Ελπίζουμε να έχουμε σημαντικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί", είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network