Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται την ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας

Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται την ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας

Τι συζήτησε ο Βαρουφάκης με τους Αμερικανούς Sheets και Atkinson

Για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης ενημέρωσε τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Nathan Sheets και τη σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Caroline Atkinson, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους τη Δευτέρα.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική, που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.

"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, ώστε να μπορέσει να λάβει εγκαίρως τη δόση από τους δανειστές της", δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης από την πλευρά του ο Nathan Sheets.

Ο κ. Βαρουφάκης επιστρέφει στην Αθήνα την Τρίτη 07/04/2015. 

SHARE:

24Media Network