Οι μισθοί των golden boys της Τράπεζας της Ελλάδος

Οι μισθοί των golden boys της Τράπεζας της Ελλάδος

Διαβάστε σε ποιο ύψος φτάνουν οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές των στελεχών της ΤτΕ. Η λίστα - φωτιά. Πόσα παίρνει ο διοικητής Γ. Προβόπουλος

Τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών της ΤτΕ και των τριών μελών του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής απέστειλε στη Βουλή, η Τράπεζα της Ελλάδος προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας "παίρνει στο χέρι" περισσότερα από τον ίδιο τον διοικητή, λόγω του ότι είναι ασφαλισμένη σε άλλο φορέα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η ΤτΕ στην Βουλή.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις 18 Σεπτεμβρίου ο κ. Προβόπουλος ανακοίνωσε την περαιτέρω μείωση του μισθού του στο 30%, ενώ συνολικά από το 2009 έχει υποστεί μειώσεις που φτάνουν στο 50%.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές έχουν ως εξής:

* Γεώργιος Προβόπουλος, διοικητής: 7.615,92 ευρώ.

* Ελένη Δενδρινού-Λουρή, υποδιοικητής (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 8.148,12 ευρώ.

* Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής: 7.373,64 ευρώ.

* Χαράλαμπος Σταματόπουλος: 4.596,91 ευρώ.

* Γεώργιος Οικονόμου (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 5.944,26 ευρώ.

* Ηλίας Πλασκοβίτης (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 6.765,87 ευρώ.

Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας δεν λαμβάνουν, σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του Καταστατικού, αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά μόνον μηνιαία αποζημίωση, η οποία ορίστηκε το 2002 στο ποσό των 256,88 ευρώ, μετά την αφαίρεση του φόρου, και έκτοτε δεν έχει μεταβληθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι "μαχαραγιάδες" Τραπεζίτες της Κύπρου - Τι μισθούς λαμβάνουν

SHARE:

24Media Network