Ολοκληρώνονται μέσα στο Νοέμβριο οι αλλαγές στο δημόσιο

Ολοκληρώνονται μέσα στο Νοέμβριο οι αλλαγές στο δημόσιο

Μέσα στο αμέσως επόμενη διάστημα θα προχωρήσει η αξιολόγηση των Γενικών διευθυντών ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα "τρέξει" και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη  νέων Γενικών Γραμματέων

Την ολοκλήρωση όλων των αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί για το δημόσιο μέσα στον επόμενο μήνα, συμφωνήθηκε σήμερα κατά την συνάντηση των θεσμών με την υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Αρμόδιο στέλεχος του  υπουργείου  τόνιζε πριν λίγη ώρα ότι  η αξιολόγηση  προχωρά  κανονικά  ενώ   ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κινητικότητα στο δημόσιο παρουσιάζεται αύριο ενώ ήδη σε 7 υπουργεία 1000 υπάλληλοι έχουν ζητήσει να  αλλάξουν θέση.

Σχετικά  με καθυστερήσεις που  αφορούσαν προϊστάμενους τμημάτων που  δεν ήθελαν  να κρίνουν τους υφιστάμενούς τους  η ίδια  πηγή τόνισε ότι  θα εφαρμοστεί  ο νόμος  δηλαδή  θα εξαιρεθούν  από τις μελλοντικές  προαγωγές  του  δημοσίου.

Η καθυστέρηση των δύο βασικών αλλαγών αντιμετωπίστηκε με επιείκεια από τους θεσμούς, οι οποίοι έδειξαν να καταλαβαίνουν τα προβλήματα και το μέγεθος του εγχειρήματος δικαιολογώντας και την καθυστέρηση.

Στο θέμα των συμβασιούχων τηρείται και το πλαφόν των 5  αποχωρήσεων έναντι μιας πρόσληψη. Η ίδια πηγή εξήγησε  ότι  δεν υπήρξε πρόβλημα με τους θεσμούς, αφού και ο στόχος για ταβάνι 47.000 συμβασιούχων τηρείται  από το  υπουργείο, αλλά και οι προσλήψεις είναι στο όριο που επιτρέπεται από το πρόγραμμα.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η αξιολόγηση των Γενικών διευθυντών ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα τρέξει και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη  νέων Γενικών Γραμματέων.

SHARE: