Ομοσπονδία Κατασκευαστών - Οικοδομικών Επιχειρήσεων: Μείωση τώρα για την αντικειμενική αξία των ακινήτων

Ομοσπονδία Κατασκευαστών - Οικοδομικών Επιχειρήσεων: Μείωση τώρα για την αντικειμενική αξία των ακινήτων

Η φορολογία των ακινήτων στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Την άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την κατάργηση των εμπορικών ζωνών στα επαγγελματικά ακίνητα πρότεινε, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης πανελλήνιας συνδιάσκεψης των κατασκευαστών κτιρίων Ελλάδος στην Αθήνα. Σχετικά με τη δεύτερη πρόταση, αναφέρθηκε ότι εμπορικότητα δεν υπάρχει πλέον σε κανέναν δρόμο της Ελλάδας, καθώς το 50% εξ’ αυτών είναι κλειστά και το 50% δεν καταβάλει το συμφωνημένο μίσθωμα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

"Την περίοδο, που διανύει η χώρα τη μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση και να ενεργοποιήσουμε πάση θυσία ακόμη και με ζημία τις επιχειρήσεις μας για το καλό της εθνικής οικονομίας και της μείωσης της ανεργίας και ζητάμε ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων να περιοριστεί στο μέσο ευρωπαϊκό φόρο μεταβίβασης (4%).

Απαλλαγή του φόρου ακίνητης περιουσίας για τα απούλητα ακίνητα των επιχειρήσεων του κλάδου 10 χρόνια τουλάχιστον από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στην αυτοπαράδοση τουλάχιστον μέχρι και το 2016.

Στο νέο νόμο, που αφορά αυθαίρετα κτίσματα και πολεοδομικές παραβάσεις, να ενταχθούν όλα τα κτίσματα, μέχρι και την 1η Απριλίου του 2013 και να μειωθούν τα πρόστιμα για τις μεγάλες επιφάνειες, κυρίως, στα επαγγελματικά ακίνητα, προκειμένου το κράτος να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι και, με θετική προαίρεση, θα καταβάλουν και, με αυτή την είσπραξη, μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο το χαράτσι και, γενικά, οι φόροι ακινήτων, για τα προσεχή τρία χρόνια".

SHARE:

24Media Network