Οργή Βαρουφάκη: Η Τράπεζας της Ελλάδας να μην σχολιάζει το κυβερνητικό έργο

Συζήτηση επικαιρων ερωτησεων στην Βουλή την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επικαιρων ερωτησεων στην Βουλή την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Το υπουργείο Οικονομικών σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας" είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης καλώντας την διοίκησή της να μην σχολιάζει το κυβερνητικό έργο. Χαρακτηρίζει "εκπληκτική προπαγάνδα" τα δημοσιεύματα περί μη αποπληρωμής των "ακούρευτων" ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος να μην προβαίνει σε σχολιασμό του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ταυτοχρόνως πως το υπουργείο Οικονομικών σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά:

"Το Υπουργείο Οικονομικών θεσμικά σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ. Θα κάνω όμως μία παρατήρηση: η ανεξαρτησία λειτουργεί και από τις δύο κατευθύνσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσω την αρχή της ανεξαρτησίας της Τράπεζα της Ελλάδας και να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το έργο της. Αλλά θα έπρεπε και η ΤτΕ να σεβαστεί την ανεξαρτησία της και να μην παρεμβαίνει με σχόλια για το κυβερνητικό έργο".

Επίσης, ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι δήθεν ανέφερε σήμερα για "μη αποπληρωμή" των "ακούρευτων" ελληνικών ομολόγων, ύψους 27 δισ. ευρώ, που διακρατεί η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, " στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση αποπληρωμής των SMP ομολόγων, που κατέχει η ΕΚΤ (συνολικά 27 δισ. ευρώ) με τη διαμεσολάβηση του ESM και πιθανόν κάποιου swap μεταξύ Ελλάδας και ESM. Κάποιοι διαστρέβλωσαν αυτή την αναφορά, ως πρόταση μη αποπληρωμής των SΜP ομολόγων. Τέτοιου είδους κάκιστη δημοσιογραφία πρέπει επιτέλους να απομονωθεί".

Με Tweet του ο ίδιος σχολιάζει, κάνοντας λόγο για "εκπληκτική προπαγάνδα":

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΦΠΑ στα νησιά: Καμία αλλαγή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Εκβιασμοί Ντράγκι: Πότε και γιατί μπορεί να διακόψουμε τον ELA

Βαρουφάκης: Αν δεν μεταρρυθμιστεί η χώρα, θα βουλιάξει. Δεν υπογράφω ό, τι δεν βγαίνει μαθηματικά

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Είναι αδίστακτοι. Θέλουν εξίσωση στα 700 ευρώ στο δημόσιο

SHARE:

24Media Network