Ορκίστηκε διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

Ορκίστηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

- Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής

- Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής.

H έτερη θέση του υποδιοικητή παραμένει κενή καθώς η θητεία της πρώην υποδιοικήτριας, Ελένης Λουρή, τερματίστηκε στις 20 Ιουνίου.

Η κάλυψη της θέσης προϋποθέτει τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, το οποίο θα εισηγηθεί αρμοδίως στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο το Γενικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτηθεί σε Σώμα πριν ορκιστεί ο κ. Στουρνάρας. Επομένως η θέση αναμένεται να καλυφθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ορκωμοσία ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για μια καλύτερη οικονομία, ένα υπόδειγμα καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης και τόνισε πως η νομισματική σταθερότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου μοντέλου ανάπτυξης. «Θεωρώ ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καλύτερη πορεία» και από τη θέση μου θα βοηθήσω προς όφελος του ελληνικού λαού, πρόσθεσε.

SHARE:

24Media Network