Πάνοπλη η Ελλάδα στην Παγκόσμια Έκθεση τουρισμού του Λονδίνου

Πάνοπλη η Ελλάδα στην Παγκόσμια Έκθεση τουρισμού του Λονδίνου

Η Ελλάδα συμμετέχει ουσιαστικά στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού του κόσμου, δίνοντας έμφαση σε αυτές της Γερμανίας και της Αγγλίας.

Με αφετηρία το πολύ καλό 2017 για το ελληνικό τουρισμό και τα συνεχόμενα ρεκόρ επισκεψιμότητας, η Ελλάδα εμφανίζεται πάνοπλη στη μεγάλη ετήσια συνάντηση τουρισμού που ξεκίνησε στο Λονδίνο.

Στην έκθεση WTM, η Ελλάδα εκπροσωπείται από την υπουργό Τουρισμού Έλενα και από δεκάδες άλλους φορείς, ενώ με περίπτερα συμμετέχουν ο ΕΟΤ, πολλές Περιφέρειες, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία της χώρας μας, αναδεικνύοντας όλο τον πλούτο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Έλενα Κουντουρά ήδη ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων στη World Travel Market του Λονδίνου που συγκεντρώνει την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία. Πραγματοποίησε λοιπόν επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2018, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2016.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το 2017 καταγράφεται νέα διψήφια αύξηση στις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια. Για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν η γενική γραμματέας του Υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου.

Σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός ανέπτυξε την εθνική τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, αναφέροντας ότι σε συνέχεια της εκλογής της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ελληνικής προεδρίας στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό , για το 2018 έχουμε:

  • Η Ελλάδα επελέγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για να φιλοξενήσει την 8 Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018.

  • Το 6 Διεθνές Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία τον Μάρτιο του 2018.

  • Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Αθήνα το 2018, ενώ γίνεται προσπάθεια και για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών διοργανώσεων.

Η Έλενα Κουντουρά παρουσίασε επίσης τις επόμενες κινήσεις στη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα, και την μεταποίηση, καθώς και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ψηφιακή εποχή για τον ελληνικό τουρισμό, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση επενδύσεων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Παρούσα στη συνέντευξη τύπου ήταν η καταξιωμένη Βρετανίδας συγγραφέας και ηθοποιός Joanna Lumley και παρουσιάστρια του ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων Greek Odyssey που είχε προβληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Η κα Lumley μοιράστηκε με πάθος που ενθουσίασε το κοινό τις προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός
SHARE:

24Media Network