Παπανάτσιου: Διγλωσσία της ΝΔ για τις 120 δόσεις

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου
Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου EUROKINISSI

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, θυμίζει ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες η ΝΔ υπερψήφισε τις 120 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία, χαρακτηρίζοντάς τες "επιβεβλημένες και αναγκαίες".

Διγλωσσία σε ό,τι αφορά την στάση της ΝΔ για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων σε ταμεία και εφορίες προσάπτει η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά την σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στο 12ο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιριών ο κ Βρούτσης αναφερόμενος στις δύο ρυθμίσεις τόνισε «με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο θα επαναληφθεί και υποστήριξε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη».

ADVERTISING

Στην ανακοίνωση της η Παπανάστιου θυμίζει ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες η ΝΔ υπερψήφισε τις 120 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία, χαρακτηρίζοντάς τες «επιβεβλημένες και αναγκαίες», σήμερα υποστηρίζουν ότι αυτές, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύουν την εθνική οικονομία, αλλάζουν την κουλτούρα των πληρωμών και, όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό, γίνονται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη.

Υπενθυμίζει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 7 Δεκεμβρίου 2018 υποσχόταν 120 δόσεις για όλους τους οφειλέτες προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κ Παπανάστιου καταλήγει στην δήλωση της θέτοντας τρία ερωτήματα:

· Εφόσον θεωρούν τις 120 δόσεις ζημιογόνες μικροπολιτικές σκοπιμότητες γιατί τις υπερψήφισαν πριν από μόλις δύο εβδομάδες;

· Ποια είναι η τελική θέση της ΝΔ και ποια η λύση που προτείνει για το πρόβλημα των ληξιπροθέσμων οφειλών;

· Θέλει την κατάργησή των 120 δόσεων προς Εφορία και Ταμεία;

«Εν τέλει, πότε η ΝΔ θα μιλήσει για το οικονομικό της πρόγραμμα και πόσο το κοστολογεί;» αναρωτιόνταν η ανακοίνωση.

SHARE:

24Media Network