Πεδίο έντονης αντιπαράθεσης Ελλάδας - δανειστών οι αποκρατικοποιήσεις

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση η Επιτροπή  Δημοσίων Επιχειρήσεων,  Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, των κ.κ. Αστέριου Πιτσιόρλα και Αντώνιου Λεούση, προτεινόμενων, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ O ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα ημερήσιας διάταξης:Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, των κ.κ. Αστέριου Πιτσιόρλα και Αντώνιου Λεούση, προτεινόμενων, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ O ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Σχεδόν εν κρυπτώ πέρασε το βράδυ της Παρασκευής την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας

Πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών παραμένει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας και των εταίρων της, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας και την αποφυγή του εφιαλτικού σεναρίου της πιστωτικής ασφυξίας για την ελληνική οικονομία.

Κατά τις πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν για την αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, πιέζοντας για τη διάθεση των εσόδων από το πρόγραμμα για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Οι εταίροι επιμένουν για έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ύψους 22,3 δισ. ευρώ έως το 2020, στόχο τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικό, δεδομένου του μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην 26σέλιδη λίστα που εστάλη την περασμένη Τετάρτη στους δανειστές - διατηρεί τον πήχη για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις στα 1,5 δισ. ευρώ για το 2015.

Η Αθήνα δεσμεύεται πως θα τιμήσει όλες τις συμφωνίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, καθώς και πως θα εργαστεί για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Παρασκευής πέρασε σχεδόν εν κρυπτώ την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας.

SHARE: