Πιστό στην τακτική του "δεν πληρώνω" το δημόσιο

Καθηγητές σε διαθεσιμότητα έχουν αλυσοδεθεί στα κάγκελα μπροστά από τη Βουλή την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014. Οι εκπαιδευτική με την συμβολική αυτή διαμαρτυρία θέλουν να δείξουν σε όλους πως είναι τα δεσμά που οι ίδιοι βιώνουν τους τελευταίους 8 μήνες που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Καθηγητές σε διαθεσιμότητα έχουν αλυσοδεθεί στα κάγκελα μπροστά από τη Βουλή την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014. Οι εκπαιδευτική με την συμβολική αυτή διαμαρτυρία θέλουν να δείξουν σε όλους πως είναι τα δεσμά που οι ίδιοι βιώνουν τους τελευταίους 8 μήνες που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στα 5,9 δισ. εκτινάχθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες τον Αύγουστο. Ποιοι φορείς πρωτοστατούν και χρωστούν τα περισσότερα

Πιστό στην τακτική του... δεν πληρώνω, δεν πληρώνω παραμένει το δημόσιο, επιδεινώνοντας διαρκώς το κλίμα που επικρατεί στην αγορά, η οποία κινείται σε τροχιά πιστωτικής ασφυξίας εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες πήραν εκ νέου την ανιούσα και κατά τον μήνα Αύγουστο.

Τα χρέη του δημοσίου προς τους προμηθευτές του τον Αύγουστο εκτινάχθηκαν στα 5,9 δισ. ευρώ, έναντι 5,7 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα Ιούλιο.

Στο ποσό των 5,9 δισ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 5,9 δισ. ευρώ, ποσό ύψους 800 εκατ. ευρώ αφορά σε φόρους που δεν έχουν επιστραφεί στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα 5,1 δισ. ευρώ συνιστούν οφειλές προς τους προμηθευτές.

Από τα 5,9 δισ. ευρώ, ένα ποσό της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ προέρχεται από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και συγκεκριμένα τα 1,8 δισ. ευρώ αφορούν σε οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Μεγάλες είναι οι οφειλές και των δημόσιων νοσοκομείων, με χρέη προς τους ιδιώτες - προμηθευτές άνω των 1,2 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούν τα χρέη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύψους 317 εκατ. ευρώ.

SHARE:

24Media Network