Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές πετρελαίου μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Διαβάζεται σε 2'
Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές πετρελαίου μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν
Ιρανικό Πετρελαιοφόρο AP

Σημαντικές μεταβολές στην τιμή του πετρελαίου μετά την επίθεση του Ισραήλ στην πόλη Ισφαχάν του Ιράν.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν την Παρασκευή, καθώς οι αναφορές ότι το Ισραήλ είχε επιτεθεί στο Ιράν αναστάτωσαν τις αγορές και πυροδότησαν ανησυχίες ότι ο εφοδιασμός πετρελαίου στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαταραχθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, τα συμβόλαια αναφοράς αυξήθηκαν περισσότερα από 3 δολάρια πριν υποχωρήσουν ελαφρά. Τα ξημερώματα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 1,40 δολάρια ή 1,61%, στα 88,51 δολάρια το βαρέλι. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του αμερικανικού West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 1,38 δολάρια ή 1,68%, στα 83,48 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας σε Μέσα της χώρας τους επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως δεν αναφέρθηκε «καμιά σοβαρή ζημιά» έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα.

Παράλληλα, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ.

Μια ιρανική αντεπίθεση εγκυμονεί “σημαντικούς κινδύνους για τη διεύρυνση της σύγκρουσης σε περιφερειακό και θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο ορισμένες προμήθειες πετρελαίου”, είπε ο Jun Rong Yeap, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG στη Σιγκαπούρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα