Πώς η Φινλανδία δημιούργησε μια οικονομία βασισμένη στην καινοτομία

Πώς η Φινλανδία δημιούργησε μια οικονομία βασισμένη στην καινοτομία
Το κτίριο του Μουσείου Μπενάκη επί της Πειραιώς EUROKINISSI

Στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη ο πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Έσκο Άχο σε εκδήλωση της διαΝΕΟσις για την καινοτομία.

Η διαΝΕΟσις διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς με θέμα: “Το παράδειγμα της Φινλανδίας – Πώς δημιούργησε μια οικονομία βασισμένη στην καινοτομία“. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο π. Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Έσκο Άχο, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του θα συνομιλήσει με την Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, π. Επίτροπο και π. Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Έσκο Άχο, κατά τη διάρκεια της θητείας του (1991 – 1995) αντιμετώπισε επιτυχώς μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έπληξε τη χώρα του, υλοποιώντας καθοριστικής σημασίας μεταρρυθμίσεις στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της παιδείας. Σήμερα, η Φινλανδία αποτελεί υπόδειγμα ευνομούμενης χώρας με εξαιρετικές επιδόσεις στην εκπαίδευση, στην καινοτομία, στην υψηλή παραγωγικότητα και στην κοινωνική μέριμνα. Ένα ακόμα παράδειγμα πως λύσεις υπάρχουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα