Προχωρά αλλά με αγκάθια η αξιολόγηση

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  κατά την είσοδό του στο ξενοδοχείο "Χίλτον" για την συνάντηση με τους εκπροσώπους των "θεσμών"
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την είσοδό του στο ξενοδοχείο "Χίλτον" για την συνάντηση με τους εκπροσώπους των "θεσμών" EUROKINISSI

Καλό κλίμα διαπιστώθηκε στην πρώτη επαφή θεσμών και κυβέρνησης ωστόσο από αύριο οι δύο πλευρές θα μπουν στο "κύριο μενού" των διαπραγματεύσεων - Ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν

Καλό κλίμα για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο διαπίστωνε αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών παραδεχόμενος όμως ότι υπάρχουν ακόμη 4-5 θέματα που αποτελούν αγκάθια.

Στο τέλος των συναντήσεων της πρώτης ημέρας ένα θέμα που έγινε γνωστό ότι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Παρασκευή θα είναι το μοντέλο αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ που ενδιαφέρει κυρίως τους Ευρωπαίους δανειστές.

ADVERTISING

Ένα δύσκολο θέμα θα είναι το πλαίσιο για την νέες συλλογικές διαπραγματεύσεις ειδικά σε ότι αφορά την αντιπροσώπευση εργοδοτών και εργαζομένων και την προσαρμογή του θεσμού της διαιτησίας.

Προβλήματα έχουν ακόμη το θέμα του επανϋπολογισμού των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου αλλά και η απονομή των καθυστερούμενων συντάξεων ως το Μάιο του 2016.

Πάντως το κλίμα όπως αποτιμάται έως τώρα είναι θετικό πριν αρχίσουν να συζητούνται θέματα όπως τα μέτρα της διετίας 2019 2020 και τις προβλέψεις που θα επισυναφθούν στο ΜΠΔΣ 2019- 2020.

Το ίδιο δύσκολο είναι και το θέμα των αλλαγών του δημοσίου και της υγείας που αναμένεται να συζητηθούν επίσης αύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις

24Media Network