Προχωρά επένδυση στη Μονή Τοπλού Κρήτη

Kloster Moni Toplou bei Palekastro, Insel Kreta, Griechenland
Kloster Moni Toplou bei Palekastro, Insel Kreta, Griechenland © BILDAGENTUR HUBER

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο διάταγμα με το οποίο προχωρά η τουριστική επένδυση στη Μονή Τοπλού, κοντά στο Φοινικόδασος του Βάι

Το πράσινο φως στην επένδυση, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας βρετανικών συμφερόντων Loyalward L.t.d., σε έκταση 22.120,349 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού που βρίσκεται πλησίον του Φοινικοδάσους Βάι της Κρήτης ενέκρινε η Ολομέλεια του Συμβούλιου Επικρατείας.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ με πρόεδρο το Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Ντουχάνη έκριναν νόμιμο το επίμαχο σχέδιο διατάγματος, το οποίο αφορούσε έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) ακινήτου  22.120,349 στρεμμάτων σε παράκτια περιοχή.

Το ακίνητο έχει παραχωρηθεί στη βρετανική εταιρεία Loyalward L.t.d., η οποία και ανέλαβε την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Στην έγκριση συνεκτιμήθηκαν η δημιουργία 1.200   θέσεων άμεσης απασχόλησης, η  βελτίωση της  ανταγωνιστικότητας σε  περιφερειακό επίπεδο μέσω της βελτίωσης του τουρισμού και η αύξηση των αφίξεων τουριστών.

Όπως είναι γνωστό η Κρήτη  εντάσσεται στα «νησιά με σημαντική τουριστική δραστηριότητα ή στα νησιά που αναπτύσσονται τουριστικά».

SHARE: