Προς παράταση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων;

Προς παράταση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων;
Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας Eurokinissi

Λίγο πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του ΟΕΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας ολιγοήμερης παράτασης, ώστε να διευκολυνθούν φορολογούμενοι, αλλά και λογιστές και φοροτεχνικοί.

“Παράθυρο” για μικρή παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήξει απόψε τα μεσάνυχτα, αφήνει με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνονος Κόλλιας.

«Αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Πιέζουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο δυνατό και για να ανακοινωθεί άμεσα, ώστε να αποσυμφορηθεί το TAXIS.», έγραψε χαρακτηριστικά πριν από λίγες ώρες ο κ. Κόλλιας στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα είχαν κατατεθεί 6,1 εκατ. δηλώσεις, ενώ λογιστές και φοροτεχνικοί ζητούν ολιγοήμερη παράταση, κάτι που ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, είχε προ ημερών αποκλείσει.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν καταθέσουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις τους βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα